ROSA

                                                                                  VW K70 / 1600cc / 75 pk / 14-08-1973 / 58.000 km        
                                                                              
14.jpg

Met deze witte K70 is voor mij alles in feite begonnen , even wat uitleg daarover . Deze wagen werd in 1973 door de VW-garage Viaduc in Oostkamp als nieuwe wagen verkocht aan een vrouw uit Oostkamp . In het jaar 1986 heeft mijn vader deze VW-garage overgenomen maar heeft er dan een Nissan-garage van gemaakt , de witte K70 is wel al die tijd bij ons blijven komen voor zijn onderhoud. Ergens halfweg jaren ’90 , ik denk dat het 1995 of 1996 moet geweest zijn , wou de eigenares niet meer met de wagen rijden wegens haar ouderdom en het te drukke verkeer . Wij hebben dan de wagen overgenomen omdat hij toch redelijk uniek was en in originele topconditie verkeerde met slechts 55.000 echte kilometers . En van de eerste eigenaar met volledig gekende historiek .

                                                                          18.jpg

Met zijn witte carrosserie kleur en zijn rood simili lederen interieur is hij redelijk zeldzaam . Op een meeting te Hofstade heb ik ooit de eerste prijs gewonnen voor originaliteit van de lak , de wagen is nooit herspoten of opgelast geweest . Enkel een goede polierbeurt was nodig om hem weer te laten schitteren in zijn oude glorie , chroomwerk juist van hetzelfde , een goeie poetsbeurt later en je kan je haar weer goed leggen in de spiegeling van de  bumpers . De wagen is voorzien van een toerenteller en achterruitverwarming , dat zijn in feite de enige extra’s die erop zitten .

                                                                            17.jpg

Het hart van de wagen is een 1600cc met 75 pk , waterpomp , koppeling en uitlaat zijn reeds vervangen geweest door de vorige eigenares . De kilometerteller staat ondertussen op slechts 58.000 kilometers .

 

                                                                                                             hometn_.jpg               nextpagetn_.jpg